sobota, 15 października 2011

Parówkowy tost

Natchniona pewnym blogiem wyłącznie z tostami postanowiłam sama coś zaimprowizować. Do tej  pory byłam taka ograniczona w tej kwestii że aż wstyd mówić.

 
Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego (ja użyłam pełnoziarnistego)
- 1 parówka
- pomidor
- ser żółty
- majonez

Parówkę opiekamy aby się lekko ze złociła. I kroimy na ćwiartki. Kromki chleba smarujemy po wewnętrznej stronie masłem. Następnie ser, parówka, pomidor, odrobina majonezu, ser i wszystko przykrywamy druga kromką. Kromki z zewnątrz smarujemy masłem i do opiekacza lub na grill elektryczny. Podgrzewamy aż kromki będą złote i chrupiące.
* Można to tez zrobić na patelni bez dodatkowego tłuszczu prócz masła na kanapkach. W tedy tost będzie mniej spójny.

2 komentarze:

  1. ja też dopiero niedawno zaczęłam odkrywać tosty w innej wersji niż szynka i ser ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. teraz to ja się przyznam że jestem "tostowo ograniczona" natchnęłaś mnie. Na poniedziałkowe śniadanie będzie tostowa ewolucja. mąż będzie zachwycony...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...