Składniki:
- około 250g łopatki wieprzowej
- 2 cebule
- 2 pomidory
- boczek wędzony
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 papryki czerwonej
- kilka listków bazylii
- tymianek
- papryka ostra i słodka
- suszone chili
- 3 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- 3 łyżki olejuMięso podsmażamy dodajemy cebule i boczek. Jak cebula będzie lekko szklista dodajemy pomidory i paprykę. Smażymy około 10 minut. Wszystko zasypujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem resztą przypraw, proporcję pozostawiam wedle upodobań. Zalewamy wodą aby nic nie wystawało ponad jej powierzchnie i gotujemy na małym ogniu najlepiej pod przykryciem około 30 minut. Na sam koniec przyprawiamy solą i pieprzem i zagęszczamy mąką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz